mandag, juli 28, 2008



En hingst i tanken.

Dagen i dag var årets hidtil varmeste, og slog dermed rekorden fra i går. 30,8 grader i skyggen.

Jeg tog MG´en på arbejde, og den opførte sig pænt. Jeg var lidt på vagt, for da jeg tog en aftentur med Peter i tirsdags, havde jeg en fornemmelse af, at noget var lidt skævt. I går aftes fik jeg synkroniseret karburatorerne lidt bedre, og fik samtidig tomgangen ned i nærheden af de 1200 omdrejninger.

Da begge SU´er nu er med fra starten af, er bundtrækket blevet en tand mere jævnt. Jeg ender dog nok med at sende bilen til en specialist, som en gang for alle kan grundindstille ventiler, tænding, og karburering. Det er min fornemmelse, at der er en del at hente, hvis man er i stand til at få justeret motoren korrekt ind.

I dag har jeg dog, helt uden hjælp fra eksperter, opnået en mærkbar forbedring af moment og smidighed fra motoren. Da tankmåleren under hjemturen fra job nærmede sig "E", drejede jeg ind til Shell, og investerede i 35 liter "V-Power 99 oktan". Jeg vil gerne anbefale produktet på det varmeste.

De ekstra oktaner er lige noget, som passer MG´en. Motoren er konstrueret til datidens benzin, som ved hjælp af en farlig masse ætylbly var i stand til at holde et oktantal på omkring de 100. I dag bruges bly heldigvis ikke længere i benzin, og moderne biler er ikke så kræsne, så oktantal på sølle 92 og 95 har længe været anset for tilstrækkeligt. I fine gamle biler, som altså var bedre vant, resulterede de lave oktantal i tændingsbanken og eftertænding, hvis man ikke investerede i dyre additiver med oktanbooster, eller skamskruede tændingen så langt tilbage, at det kunne mærkes radikalt på ydelsen.

Shell lader kunderne betale for de sidste fire oktan, men jeg vender aldrig tilbage til "normal" benzin. Jeg vil også gerne sponsorere et par kroner til et firma, som er i stand til at lave så lækker en reklame som denne: http://www.youtube.com/watch?v=7PzftQO5Px8 Skru endelig godt op for lyden.

En anden MG relateret investering har været en helgarage i nylon. Køn er den ikke, med sine fluorocerende refleksbånd, men den er indkøbt for at skåne især kabinen imod solen. Jeg vil være ked af at se mit røde interiør falme, og sæderne har heller ikke godt af at blive gennembagt. Til kr. 129,- virker den faktisk til at være i en sober kvalitet, og der følger endda en lille pose med til opbevaring i bagagerummet.