lørdag, september 17, 2005

Temperaturen nåede under frysepunktet for første gang i nat, men jeg tog en varm trøje på og kørte tidligt til Åbyhøj for at arbejde på bilen. Dørene blev slebet ned til bart metal, og grundet så de kunne sættes tilbage på plads. De skal af og på mange gange endnu, men der en vis tilfredsstillelse ved en gang i mellem at kunne skrue den anden vej. Peter kom forbi, og vi fik også tid til at skifte motorophængene på hans årgangs-Mercedes.

Det er rart at kunne hjælpe hinanden med forskellige småprojekter, men en lun og rummelig garage står højt på ønskesedlen.

Apropos ønskeseddel. Jeg har efterhånden fået samlet en ordre sammen til Moss. Der er flere småting, som det er vigtigt at have klar, når bilen ryger til maler. Der er en del planlægning involveret, så man ikke skal betale fragt fra England flere gange end nødvendigt. Kasserne med løsdele skal også snart sorteres igen, så delene der skal have bilens farve bliver taget fra.

tirsdag, september 06, 2005

Endnu en dag med varmt og tørt vejr. Kabinen er nu så godt som færdig. Jeg mangler kun en smule sealing, før jeg kan gå i gang med dørene og hjelmen. Jeg er ved at være grundigt træt af at slibe, børste, og sandblæse. Det tager lang tid, når det skal gøres ordentligt, og det er et møgbeskidt og støjende arbejde.

Mine overvejelser omkring patentpladen bag førersædet endte med at jeg mejslede den af i dag. Godt det samme, for bag den var karrossen i en sørgelig forfatning. Pladen var ikke værd at gemme. Den gik i stykker ved afmonteringen, og var flere steder pergamentagtigt tynd og skrøbelig.

Bagklappen blev sat tilbage på plads i dag. Den er ikke 100% i orden endnu, men den er mindst i vejen når den er skruet på bilen. Næste opgave bliver hjelm og døre. De har den mystiske matsorte lakering, som dækkede halvdelen af bilen, da jeg købte den. Lakken virker tynd, og er fregnet af små rustsår, så jeg overvejer at slibe ned til bart metal. Mere om det senere.

søndag, september 04, 2005

Vejret var fantastisk, så jeg tog til Åbyhøj sidst på formiddagen, for at komme lidt videre. Bagagerummet er nu sandblæst og grundet, og mangler nu kun at blive sealet, for at være helt færdigt.

Jeg fik startet på kabinen, og arbejder mig fremad i vognen. Jeg nåede skotpladen op mod bagagerummet, og den vandrette "hylde" ved batteribrøndene, inden det blev for mørkt til at fortsætte.

Billedet viser pladen med patentnumre fra "Pressed Steel Co."; Oxford-firmaet, som leverede karrosserne til samlefabrikken i Abingdon.

Jeg synes, at pladen giver et lækkert originalt touch, og jeg kan lide det nostalgiske i at bevare den, men jeg kan fornemme, at karrossen nedenunder er meget medtaget, og frygter at rusten med tiden vil kunne brede sig, hvis jeg ikke fjerner pladen, og får renset bag den. Så vidt jeg kan se, lader det sig ikke gøre at redde pladen, hvis den skal af, så jeg er lidt i syv sind.