onsdag, april 12, 2006

I dag har jeg ikke foretaget mig noget som helst med MG´en, men det er den 12. april 2006, og dermed er det nøjagtigt to år siden, at jeg og Peter kørte den sidste tur i bilen!! Det er utroligt, at der er gået så lang tid, men det er der altså.

Billedet er taget den dag, og man kan se, at jeg startede min renovering med at skrælle dørene for beklædninger og rudehejs.

søndag, april 09, 2006

Jeg kørte til Åbyhøj i formiddags, for at fortsætte hvor jeg slap i går. Baglygterne er sat på, og jeg er startet på at montere det nye ledningsnet. Jeg har på forhånd været ret spændt på denne opgave, men det har vist sig nemmere end frygtet at få startet rigtigt.

Tingene giver i et vist omfang sig selv, og jeg er ikke længere nervøs for at klokke alvorligt i det. Det er dog temmeligt forvirrende, at der i det nye ledningsnet er væsentligt flere ledninger end i det gamle, som jeg bruger som forlæg. Det er naturligvis fordi, at det nye ledningsnet er forberedt til en del elektrisk udstyr, som min bil ikke er født med.

Jeg blev færdig med den del af ledningsnettet som befinder sig i motorrummet, og bag instrumentbrædtet. Nu mangler det lange stræk fra motorrummet, under bunden, til benzinpumpe og baglygter. Det bør være en overkommelig opgave for næste besøg.

Det har allerede nu været en stor hjælp at jeg i processen med at afmontere bilen tog en række billeder. Detailfotos er svære at finde i bøger og på nettet, så jeg er sikker på, at meget af samlearbejdet kommer til at foregå med den bærbare i umiddelbar nærhed.

lørdag, april 08, 2006

Så kom dagen, som jeg har ventet på i et stykke tid. Mg´en skulle flyttes fra dens vinterhi på Nyvangsvej i Randers, til Johannes Ewaldsvej i Åbyhøj. Desværre viste aprilvejret sig ikke fra den pæneste side, men det holdt trods alt stort set tørvejr indtil at bilen kunne lukkes inde i garagen, og arbejdet kunne begynde.

Jeg skyndte mig at få sat forlygter og blinklygter på, så jeg virkeligt kunne se, at jeg var kommet i gang. Det var måske ikke det mest logiske sted at starte, men det var dejligt at se et hurtigt resultat. Det lod sig ikke gøre at benytte de eksisterende 3/16" gevind til lygtehusene igen, så hullerne blev boret op til 1/4". Inden bilen er færdig, skal lygterne dog af igen, da jeg både mangler en justereskrue i den højre lygte, samt en clips til fastgørelsen af den venstre pyntekrans. Begge dele kan dog skaffes fra Moss, så det må jeg huske at få fat i.