tirsdag, maj 30, 2006

Tilbage i garagen igen. Inden den nysamlede forrude kan komme på plads skal der lægges nyt vinyl på den del af karrossen, der kommer til at fungere som instrumentbordets overdel.

Der blev klippet en skabelon af karduspapir efter en prøvemontering af forruden, og derefter blev der dækket forsvarligt af med aviser, så der ikke kom spraylim på mere af bilen end nødvendigt.

Til sidst blev det sorte stykke vinyl lagt på og rullet glat med en sodavandsflaske. Resultatet blev faktisk rigtig godt, og jeg kan kun være tilfreds med dagens arbejde

mandag, maj 29, 2006

Der er visse opgaver ved restaureringen af en MGB som altid bliver fremhævet som de værste. Jeg har allerede nævnt varmeapparatet, men på top-ti listen over frustrerende jobs finder man også udskiftning af forruden, samt montering af en ny bundliste på forruderammen.

Jeg har allerede skiftet forruden to (!) gange, og havde faktisk lovet mig selv, aldrig nogensinde at skulle skille og samle en forruderamme igen. Det har dog altid været meningen at der skulle trækkes en ny bundliste på forruden inden den skulle monteres på karrossen, men jeg har haft et lønligt håb om at det var muligt uden at skulle skille rammen ad for tredje gang. Nogle gange går det bare ikke som man håber.

Det viste sig nemlig hurtigt umuligt at lirke den nye gummiliste ned i rammens slids, uden at fjerne en af a-stolperne fra forruden. Alt taget i betragtning gik det faktisk ret godt. Der var ingen af de bittesmå skruer der knækkede, rammen gik ikke fra hinanden så ruden faldt ud, og vigtigst af alt overlevede forruden den voldsomme operation det er at skrue rammen sammen om den igen. Min søde kæreste Stine fortjener stor credit for at hjælpe med til at skubbe og trække den nye liste på plads på spisebordet sent om aftenen, med mig som en svedende og bandende arbejdsleder.

søndag, maj 28, 2006

Der er godt og vel to år mellem billederne nedenfor. På det ene ses Peter i gang med at bore pyntelisternes clips af, og på det andet er jeg selv ved at nitte dem på igen.

I den tid hvor jeg har ejet Mg´en har der ikke været lister på, men nu er de købt, og snart vil der her på siden være billeder af dem, monteret på bilen. Listerne er i øvrigt ikke forkromede, men i stedet lavet af blankpoleret rustfrit stål.

torsdag, maj 25, 2006

Siden sidst:

Det er ikke meget, jeg har skrevet på bloggen på det sidste. Jeg har ved flere lejligheder været nede og se til MG´en i Åbyhøj, men arbejdet skrider kun langsomt fremad. Vejret arter sig desværre heller ikke så pænt som i starten af måneden.

Lidt fremgang har der dog været. Varmeapparatet i en MGB er notorisk svært at montere. Flere har beskrevet deres besværligheder som en oplevelse af, at apparatet vokser en smule ved at være ude af bilen, og derfor er for stort når det skal tilbage på plads. Det var derfor med bange anelser at jeg gik i gang med opgaven med at lempe mit nylakerede varmeapparat tilbage på plads.

Jeg kunne slet ikke genkende skrækhistorierne, som jeg har hørt og læst. Alt i alt tog det måske ti minutter at montere varmeapparatet igen. Måske findes der andre modeller der er sværere at montere end mit. Måske har jeg gjort det helt forkert. Uanset hvad, fandt varmeapparatet nærmest selv på plads med et "plup".

søndag, maj 07, 2006

I dag var igen en dag med fantastisk vejr. Jeg var ikke i Åbyhøj idag, da der var et par ting der skulle ordnes i lejligheden. I aften fik jeg tid til at nusse lidt om kølegrillen, med henblik på at kunne montere den i morgen mandag.

Med polerehjul af filt, monteret på min Dremel, blev grillen og alle dens lodrette lameller poleret op til højglans. Et omfattende arbejde, som havde været ret uoverskueligt uden hjælp fra den lille maskine.

lørdag, maj 06, 2006

Over 20 grader og skyfrit. I dag mindede vejret mest af alt om sommer. Sprinklerbeholderen og radiodækpladen, som har været væk siden efteråret, dukkede op efter en oprydning i garagen. Sprinklerbeholderen blev skruet på plads med det samme, og radiodækpladen røg med til Randers, så den kan blive lakeret sammen med resten af instrumentpanelet.

Viskermotoren med gear og aksler er også tilbage på plads, efter at wiren og tandhjulene fik en omgang frisk fedt.

Jeg var fra flere sider blevet advaret imod at købe en ny tætningsliste til bagagerumsklappen, da der skulle være store problemer med pasformen på de lister som er i handlen. Jeg besluttede derfor at jeg ville genbruge den 40 år gamle liste, selvom den bestemt ikke var køn. Den var hel, og virkede endnu rimelig fleksibel, men havde som så mange andre ting fået en hel del grøn maletåge under en tidligere omlakering. Jeg prøvede derfor at male listen med sort Vinylkote, som er en spraymaling specielt beregnet til vinyl og andre fleksible kunststoffer, og resultatet blev rigtigt godt. Med en smule silikone som smøremiddel gik det nogenlunde nemt at få listen lirket tilbage på plads i bagklappen.

onsdag, maj 03, 2006

Jeg tog til Åbyhøj efter arbejde i dag, for at samle videre. Under et gevaldigt griseri fik jeg sprøjtet den bageste del af undervognen med Dinitrol ML, som er en meget tyndtflydende rustbeskyttelse. Dette var det nødvendige forberedende arbejde, inden jeg kunne hænge tanken tilbage under bilen, med god hjælp fra min far. Jeg har tidligere skiftet tanken selv, men hvordan jeg bar mig ad, fatter jeg ikke i dag.